top of page

El Jem - Amphitheatre  

Første stop på vores saharatur var i den lille by, El Jem hvor vi skulle se det fantastiske teater ”Amphitheatre”. Den imponerende ruin er det største colloseum i Nord Afrika og er 1800 år gammelt og blev dengang anvendt til gladiatorkampe. Det er blev ødelagt og bygget op mange gange og sidste gang de genopbyggede teatret, var for 12 år siden. Stenene til teatret er ikke fra El Jem men fra en by omkring 30 km væk. De blev transporteret med hestevogne, æsler og kameler og det var dermed et stort stykke arbejde bare at fragte stenene. Byen de hentede stenene fra ligger ved vandet og man kan derfor se muslingeskaller i mange af stenene .

El Jem har 25.000 indbygger, men teatret har plads til hele 35000 tilskuere. Amphitheatre er kun 1 ud af 17 romersker bygninger i El Jem, men det bestemt den mest imponerende at besøge. Teatret er delt op i 3 vigtige elementer; ”The Arena”, ”The Cathea”, som er for tilskuerne og ”The Speena”, som er grotter der ligger under teatret, hvor de dengang havde dyrene.

 

Hvert år i august afholdes der festivaler med symfonisk musik i teatret. Festivalen tiltrækker mange forskellige orkestre, bl.a. Orchestra of the Opera Ball i Wien, National Symphony Orchestra i Algeriet, Philharmonic Orchestra i Rom og selvfølgelig tunesiske orkestre.

 

En sidste fun factor vi fik er at filmen Gladitor fra 2000 blev indspillet i Amphitheatre. Vi skulle derfor hjem og hente filmen med det samme så vi kan se om vi kan genkende hvad vi har set! (:

 

Guiden er suveræn til at give forskellige oplysninger om de steder vi var rundt at se på hele turen, men især omkring Amphitheatre da der ligger meget historie bag.

Du bestemmer helt selv om du vil følge guiden rundt eller du bare vil kigge og læse de forskellige oplysninger på egen hånd, så man er bestemt ikke bundet af gruppen hele tiden.

 

Vi fik virkelig trænet vores ben, med alle de trapper vi gik op og ned ad, men det var det hele værd med den flotte udsigt og alle de smukke billeder vi fik taget. Det var en rigtig god oplevelse og utrolig spændende at se den fantastiske arkitektur. 

bottom of page