top of page

Udstilling - Traditionelt tunesisk tøj 

 

 

I dag tog vores Chef Narjes os med på en udstilling med traditionelt tunesisk tøj og smykker. I hele marts måned og især de sidste to uger - da der er ferie for tunesere i disse dage, er der fokus på den traditionelle beklædning.

Det var en lille udstilling inde i Hammamet men der var rigtig mange mennesker og mange fine ting at se. Det er fantastisk at se hvor mange detaljer der er på tøjet og smykker e når man tænker på hvor meget arbejde der ligger bag, da alt er håndlavet. Tingene er lavet af de fineste materialer og de er derfor også utroligt værdifulde.

Der blev fortalt om de forskellige genstande, men da der næsten kun er lokale på denne tid, var det desværre kun på arabisk. Vi fik dog mulighed for at se hvordan de bærer tøjet da en kvinde viste hvordan klædet skulle bindes, som vi har billeder af nedenfor. Narjes fortalte at denne type beklædning blev båret før i tiden g det er derfor kun er hendes bedstemor og hendes generation der stadig bruger det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotel Menara gør meget ud af at støtte disse handcrafters. De har før doneret drikkevarer - friskpresset appelsinjuice til alle gæster på udstillingen, da det er en af Menaras kvaliteter da de har egen plantage med frugttræer. Narjes vil rigtig gerne tage del i disse arrangementer da det er med til at styrke hvad Tunesien står for og samtidig Hammamet som destination.

 

Det er en rigtig fin oplevelse og giver stort indblik i deres kultur. Det var gratis at komme ind på udstillingen men der er selvfølgelig mulighed for at købe noget af tøjet og smykkerne. 

bottom of page