top of page

Hammam

 

I går tilbød Mohamed (vores chef) os en omgang hammam i hans mors bad. Det var en helt speciel oplevelse, da vi blev mødt af en flok halvnøgne kvinder, som sang og dansede. Det viste sig, at en af pigerne snart skal giftes, og derfor er alle kvinderne i hammam. Vi fik lov til at tage billeder, men vi synes dog, at det var lidt upassende, da mange af kvinderne ikke rigtig havde tøj, så i må bruge fantasien.

Da kvinderne ikke kan engelsk og vi ikke kan fransk og arabisk, så foregik hele kommunikationen gennem fagter. Først blev vi bedt om at smide vores tøj (vi stod stadig i gangen), hvilket vi gjorde, så vi endte med at stå i bikini. Derefter blev vi ført ind i et dampbad, hvor vi blive siddende indtil hun kom tilbage efter os. Det tog dog ufatteligt langt tid, og flere gange var vi sikre på, at hun havde glemt os. Det havde hun dog ikke. Da hun endelig kom efter os, skulle vi ind og skubbes over HELE kroppen – meget grænseoverskidende. Kvinden grinede meget af os, da vi var begge var ret beskidte, fordi vi aldrig går i hammam, som de ellers gør flere gange om ugen. Efter at vi begge var blevet skrubbet og smurt ind i olie, var det tid til en hårvask og en omgang mudder, som vi skulle sidde med i en halv time. Det er en meget mærkelig fornemmelse at sidde med mudder over hele kroppen, mens man kun er iført trusser og en masse damer kigger på en. Da mudderet endelig skulle af, kom vi ind i en lille kabine, hvor kvinden straks begyndte at vaske os – du står til sidst helt nøgen foran hende inden hun slynger et håndklæde omkring din krop og siger, at du er færdig.

Da vi endelige var færdige efter to timer i badet og stadig kun iført vores håndklæde, så stod den på kage og kaffe i omklædningsrummet, inden vi kunne få lov til at tage vores tøj på.

Selvom det er en meget speciel oplevelse, så er det helt sikkert også noget, som man bør prøve, når man er på ferie hernede. Vi var i et stort offentligt bad, hvilket var grunden til de mange kvinder, men det er også muligt at komme i mere private bade, hvor der ikke er så mange mennesker. Det er ikke særligt dyrt at komme i hammam, og i de mere private bade, er det også muligt at få massage efterfølgende, så du er helt afslappet, når du kommer ud.

 

En lille fakta:

Så er det kun tilladt for kvinderne at komme i hammam om morgenen og aftenen, mens mændene kun har adgang om eftermiddagen. 

bottom of page