top of page

Fodbold  

 

Så har vi også været inde og se fodbold i Tunis! To af drengene var søde og tage os med, da de skulle ind og se Club Africain (nr.1) mod Club Sportif Sfaxien (nr. 3) i søndags. Kampen endte 1-1, hvor begge mål blev scoret i første halvleg, så kampen i sig selv var ikke så spændende, dog havde begge hold en del chancer i anden halvleg, men det blev aldrig til mere end det. På grund af revolutionen i Tunesien, så er det i øjeblikket kun hjemmeholdets fans, der har adgang til kampen. Det betød, at det kun var fans fra Club Africain, som var inde og se kampen.

 

Som til enhver fodboldkamp i Danmark, så var det glade og larmende fans, som var inde og heppe på deres hold. De stod med trommer og sang slagsange før kampen og til dels også under hele kampen. Det var dog ærgerligt, at der ikke var nogen fans fra udebane holdet, da man manglede at høre dem juble, da Club Sportif Sfaxien scorede – der var blot helt stille på stadionet. De manglende fans betød også, at halvdelen af stadionet var tomt, da Club Africains fans kun måtte være i den ene ende. Foruden de mange glade fans, så var der også et markant fremmøde fra politiets side. De stod i to store grupper mellem banen og tribunerne. De stod klar med hjelme, skjold og stave, hvis nogen valgte at løbe ind mod banen. Det markante fremmøde fra politiets side var som en beskyttelse for udeholdet. Der var dog ikke nogen vilde slås kampe, og folk gik pænt ud, da kampen var færdig. Vi var ellers klar på, at samtlige fans ville løbe ind mod banen, da kampen var slut, men der skete som sagt ikke noget.

Under kampen tændte en flok fans dog deres romerlys lige foran os, mens de hoppede og dansede op og ned af tribunen. Et par af dem blev uvenner over lysene, men det førte blot til et par skub frem og tilbage, da andre nåede at stoppe dem.

 

Foruden de manglende fans fra udeholdet, så var det en lækker tur, og vi skal helt sikkert ind og se fodbold, når vi kommer hjem, så vi kan høre en masse fans råbe mod hinanden og drikke de traditionsrige fadbamser, som hører med til en fodboldkamp.

bottom of page