top of page

Centre Culturel International de Hammamet 

Jaaaa, endelig skinner solen fra en skyfri himmel, selvom det skulle forestille at være vinter. Vores søde kollega, Jackie, har lovet os at vise det skønneste område, som kun ligger halvvejs til den gamle medina i Hammamet. Stedet hedder ”Centre Culturel International de Hammamet” og er i dag ejet af den tunesiske regering, som har gjort det til en offentlig seværdighed, som hvert år husere mindre festivaler i sommerhalvåret. Stedet er i dag medlem af ”the International Network of Cultural Centres meeting”, som på verdensplan har 40 centre.

 

Oprindeligt tilhørte stedet dog den rumænske protektor Georges Sebastian. Han byggede huset tilbage i 1920’erne, hvor det hurtigt blev et anerkendt sted for berømte kunstnere og artister at opholde sig i en længere periode. Stedet har blandt været et hjem for Marshal Rommel og Winston Churchill.

Når du går ind igennem porten, træder du direkte ind i Sebastians haver, og ja det er haver i flertal, da han oprindeligt designede haverne for mangfoldigheden af forskellige miljøer, som skal føre de besøgende fra den ene have til den anden, mens de passerer de usynlige grænser, der er markeret med en snoet vej eller en lav mur. Der er så mange smukke træer, blomster og steder i haven, at du netop lader dig føre igennem og til sidst ender ved vandet.

 

Vi startede med at gå på en snoet sti gennem frugtplantagen, hvor vi så de lækre appelsin- og citrontræer. Stien førte os hen til udstillingen af det gamle værktøj, som medarbejdere brugte før i tiden. Efterfølgende kom vi forbi blomsterne og videre til det åbne teater, som har udsigt udover havet. I den anden ende af haven finder man Villa Sebastian, som i dag er et stort hus, der udelukkende bruges som udstilling. I huset er det muligt at se den tidligere stue, malerierne og diverse skulpturer, samt forskellige værelser med tilhørende hammam og badeværelser. På husets terrasse finder man Georges Sebastians egen pool, som er omringet af selve huset.

 

Vi havde en hyggelig og fjollet tur rundt i haven, som det også kan ses på billederne. Stedet er helt sikkert er et besøg værd, hvis man befinder sig i nærheden af Hammamet. Det koster 5 dinar pr. person at komme ind i haven, da det i dag er en offentlig seværdighed. 

bottom of page